28/01 DeGroteVerbinding Ringparken Noordkasteel & Groenendaal

Vervolgverhaal op de Ringdagen … met “voorlopig” uitgewerkte voorstellen van de geselecteerde studieburelen. Als inleiding een stand van zaken i.v.m. de verschillende segmenten … een enkeling in uitvoering … de meesten nog maar “studentikoos opstartend”.

Eerst kwam de omgeving van het Noordkasteel aan de beurt … met een verruimde wandelzone tussen vijver en Samga-silo’s, een groene aansluiting met oplopend talud richting de (nog te vernieuwen) Royerssluis, aan de kant van de Schelde de verhoogde “Sigma”-dijk achter de uitgebreide waterpartij van de Noordkasteelvijver, de aansluiting richting Scheldelaan waarbij de Oosterweelkerk mee in het groen ingebed wordt, … Ziet er hoopvol en mooi uit!

static.gva.be/Assets/Images_Upload/2020/10/11/9...

Daarna een intermezzo over de “Groene Nerven” die op het Ringdak moeten verschijnen.

Om af te sluiten de omgeving van Groenendaal … met herinrichting van de stationsomgeving naar een multimodaal (vervoers)knooppunt, langs de kant van Merksem een grote groene corridor richting Albertkanaal & een aansluiting naar de “Merksemse tuinen” richting Masurebrug, langs de kant van Luchtbal enkel (?) de kleine “Luchtbal wildernis” ter hoogte van de Masurebrug. Ziet er zeker ook mooi uit maar is hopelijk NIET volledig. Wat met verdere plannen / ideeën / voorstellen voor de Luchtbal ? Of valt deze wijk uit de boot 🙁 ? 🙁 ?