18/02 LENORA-Infoavond Zandvliet

POLDER & EKEREN NIET MEER LEEFBAAR

Dinsdagavond 18 februari zijn goed 60 inwoners van de Noordrand afgezakt naar onze eerste infoavond die in Zandvliet doorging. Aan de hand van een uitgebreide presentatie heeft Peter Desmaretz de uiteenzetting gedaan waarna er tijd was om vragen te stellen die natuurlijk door onze kernleden (waar mogelijk uitvoerig) beantwoord werden. Enkele reacties nadien …

  • De bijeenkomst van vorige dinsdag was een succes. Ik vond deze interessant, ik heb in elk geval veel bijgeleerd. Met name over de verschillende gevolgen en aspecten van het verbeteren van de mobiliteit rond Antwerpen. De organisatie was goed. De presentatie duidelijk. Naar de deelnemers werd aandachtig geluisterd.
  • De infoavond beantwoordde helemaal aan mijn verwachtingen. Een duidelijk overzicht van de plannen en de planning. Prima gedaan.
  • Bedankt aan allen voor gisteren; was een goeie avond! … Beetje uitgebreider ingaan op de standpunten van LENORA zelf, … Blijven gaan!
  • Ik kan alleen positief terugblikken op deze infoavond. Het zaaltje van de Chiro was ruim genoeg voor de aanwezigen, opstelling van en zichtbaarheid scherm duidelijk voor iedereen. De presentatie was zeer goed, duidelijke uitleg en niet langdradig (is wel anders op TV hierover wanneer er met overheden van gedachten wordt gewisseld. Alle onderwerpen hieronder vermeldt werden duidelijk uiteengezet, en het is voor alle aanwezigen duidelijk dat ons stadsbestuur alle emissies, verkeershinder, lawaai, enz. uit de binnenstad van Antwerpen wil bannen, en zoveel mogelijk in de Noordrand (en andere randen ?) wil hebben. Ik heb deze week gelezen dat men het nut van de LEZ in twijfel trekt (en eventueel wil afschaffen), dit heeft me wel verleden jaar een nieuwe auto gekost die vanaf 01/01/20 wel in Antwerpen (+ Gent & Brussel) zou mogen komen. Als er in de toekomst verdere informatie is, ben ik zeker aanwezig.

Voor onze eerste eigen infoavond niet slecht & het toont aan dat de materie leeft in de Noordrand

Op naar de infoavonden van 12 maart te Ekeren & 02 april te Stabroek !