20/09 CPOV AON Infoavond Stabroek

Grote belangstelling in Stabroek voor de presentatie van “de Nieuwe Rand”

178 mensen kwamen dinsdagavond in zaal Jos (Stabroek) kijken wat de Vlaamse overheid in petto heeft voor een betere mobiliteit in de Noordrand van Antwerpen. Het studiebureau SWECO stelde zijn plannen voor i.v.m. welke alternatieven er onderzocht zullen worden om de mobiliteit in onze regio aan te pakken. Het gaat bij dit onderzoek niet enkel over mobiliteit en verkeer maar ook over welke impact dit nu al heeft en na verwezenlijking gaat hebben op de leefbaarheid en het klimaat.

Uiteraard waren veel aanwezigen geïnteresseerd in de voorstellen aangaande het al dan niet aanleggen van de NX en waar en hoe dit dan zou moeten gebeuren. Een heet hangijzer dat al vele jaren de Stabroekse gemoederen beroerd. Daarnaast waren er ook velen bezorgd over de geluidshinder, luchtvervuiling, … die al die geplande infrastructuur(werken) met zich zullen meebrengen.

Gebrek aan degelijke fietsinfrastructuur en stipt openbaar vervoer waren ook terugkerende thema’s en wat met de Modal Shift om meer mensen van (vracht)wagen naar alternatieve vervoersmodi  (o.a. openbaar vervoer, fiets, deel(vracht)wagen, te voet, …) te krijgen ?!? Met aandrang werd gevraagd om ook deze aspecten grondig te onderzoeken.

Behoud van de leefbaarheid in de regio was de grootste bekommernis. Als LENORA kijken we samen met de bevolking van de Antwerpse Noordrand met veel belangstelling uit naar de resultaten van het onderzoek. Meer nieuws dit najaar …

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *